• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Gasthuis Carinthia te Mallnitz met appartementen HW2003

NATIONALPARK HOHE TAUERN

Ontspannen in het grootste natuurgebied van Oostenrijk, genieten van de verfrissende zuivere lucht, van de afwisselende veelvoud der natuur die zich van de lente tot en met de herfst met een buitengewone kleurenpracht presenteert, en dat alles in de wereld van de twee- tot ruim drieduizend meter hoge bergen!
Bovendien is Mallnitz de toegangspoort tot een sneeuwzeker winter!

Met een oppervlakte van 1800 km2 is Nationalpark Hohe Tauern het grootste natuurreservaat van de Alpen. Het behoort tot de indrukwekkendste landschappen op aarde en is een Ark van Noach voor duizenden dier-en plantensoorten. In mei bieden de bonte voorjaarsbloemen op de sappige weiden een uniek kontrast met de nog diep besneeuwde toppen van de vele "drieduizenden" van Nationalpark Hohe Tauern.
Hartje zomer stralen de Hohe Tauern een ongelofelijke levenskracht uit. De bergweiden zijn glinsterende bloemenzeeën met ontelbare vlinders. De raven voeren avontuurlijke vliegkunsten uit. De majestueuse steenadelaar cirkelt boven bulderende bergbeken en de bergmarmotten komt men bij het wandelen in het National Park tegen.
De kleurenpracht van de bossen en enkele unieke vergezichten lokken in de herfst vele wandelaars in de op de winter voorbereidende natuur.

Heeft u het gevoel dat het tijd wordt veel dingen anders aan te pakken: bewuster, doordachter en vooral verantwoordelijker?
Beleef in uw volgende vakantie wat zachte, vriendelijke mobiliteit voor mens en natuur teweegbrengen kan. "Alpine Pearl" Mallnitz staat in voor duurzaamheid; natuurbescherming en hoogste kwaliteit in toerisme.

Of u nu met de auto, bus of trein naar Mallnitz komt en tijdens uw vakantie bereid bent om uw auto te laten staan zal verrast zijn hoe mooi het is zich in de "Parel van de Alpen" vrij en op vriendelijke wijze mobiel te bewegen. De veelvoudige en buitengewone "Pearl Plus" aanbiedingen garanderen u dat u uw doel comfortabel en makkelijk bereikt.

Bergen bewonderen, van de natuur genieten of echte aktie bergop, bergaf beleven, ontspannen, energie opdoen, dat allemaal kunt u bij ons zonder het klimaat en het milieu te belasten. En veel van wat u nodig heeft voor sport of vrije tijd kunt u in Mallnitz "lenen", daarmee reist u ook in alle opzichten vrij en onbezwaard in de "Parel van de Alpen".

Duurzaamheid betekent voor ons echter ook herbewustwording van de schatten van onze streek, we bevorderen daarom ook de inheemse cultuur en keuken, behouden we onze tradities en zetten ons in voor de bescherming van de natuur. Zo verrijkt Mallnitz u op haar eigen manier en wijze.

Huis & Tuin
Ons mooie huis, omgeven door een goed onderhouden, omheinde tuin, ligt nabij het centrum van Mallnitz op een rustige, zonnige lokatie.
In de directe omgeving van Carinthia Appartements vindt u:
• het zwembad, overdekt met wellness
• Belevingswereld BIOS
• dorpsplein
• ski- en sportscholen
• bushalte
• winkelmogelijkheden

In deze mooie tuin is het heerlijk genieten van de bergzon! Ook bestaat er de mogelijkheid om te barbecueën.
Vanzelfsprekend staat voor de gasten de parkeerplaatsen aan huis, het gebruik van onze verwarmde skiruimte met ski- en wandelschoendroger/verwarmer, een 6-persoons tuinstel en ligstoelen kostenloos ter beschikking.
s'Avonds bestaat er de mogelijkheid gezellig samen te zitten bij het haardvuur.

Appartementen:
In de comfortabele ingerichte vakantiewoningen begint uw vakantie!
Wij hebben voor u:

Tweekamerappartementen voor 2 tot 3 personen:
Slaapkamer, badkamer met douche en toilet, woonkamer met zithoek, eethoek, keukentje met vaatwasser en magnetron, kabel tv, radio/cd, internet (draadloos), kluisje en balkon.

Driekamerappartementen voor 4 tot 5 personen:
Twee slaapkamers, één of twee badkamers met douche en toilet, woonkamer met zithoek, eethoek, keukentje met vaatwasser en magnetron, kabel tv, radio/cd, internet (draadloos), kluisje en balkon.

Vierkamerappartement voor 6 tot 7 personen:
Drie slaapkamers, twee badkamers met bad/toilet en douche/toilet, woonkamer met zithoek, eethoek, keukentje met vaatwasser en magnetron, kabel tv, radio/cd, internet (draadloos), 2 kluisjes en balkon.

Voor de kleinsten staan twee kinderbedden en twee kinderstoelen ter beschikking.
Ook uw vierbenige lievelingen zijn van harte welkom, dagopvang is mogelijk!
Tevens hebben wij een hondendouche!
In huis is het absoluut verboden te roken.
De eigenaresse bied nu Reiki-behandelingen aan voor mens en dier!!
Tevens is er een wasmachine voor de gasten, deze is tegen een kleine vergoeding te gebruiken.
Een saunaruimte met biosauna, infrarood cabine en massagedouche. Deze is ook gratis te gebruiken.

Zomer en Winter in Mallnitz

LIEVE GASTEN!

Mallnitz biedt u meer dan vakantie:
Op 1200 meter boven de zeespiegel, op het kruispunt van drie betoverende dalen, is Mallnitz zowel in de zomer als in de winter een ideaal uitgangspunt, het Nationalpark Hohe Tauern te verkennen.

Mallnitz in de zomer:
Mallnitz behoort tot de mooiste wandelregionen van de Alpen. Van een gemoedelijke wandeling in één van de dalen tot een 3000 meter hoge bergbeklimming, van huttenwandeling tot hoogalpinistische bergpaden, 180 km aan wandelwegen biedt u een ongelofelijk divers aanbod. Daarbij blikt het dorp op een lange traditie terug: de Mallnitzer "Huisberg" Ankogel, al in 1762 voor het eerst bestegen, geldt als de eerste betreden gletsjertop van de Alpen. Hier bevindt zich dus de wieg van het alpinisme!
Verder biedt Mallnitz u: nordic walking, trekking, canyoning, kletteren, mountainbiking, raften, sportvissen, tennis, zwemmen, diverse bergbanen, begeleide wandelingen/fietstochten/segwaytochten, observeren van wilde dieren, mooie meren in de omgeving en nog vele andere excursiemogelijkheden.

Mallnitz in de winter:
Meer als sneeuwzeker! Mallnitz combineert skiplezier op ruim 100 km piste in de topgebieden Ankogel en Mölltaler Gletsjer met het winterse Nationalpark Hohe Tauern: skiers, freeriders, snowboarders, sneeuwschoenwandelaars, langlaufers, en toerenskigangers vinden hier een waar paradijs! Verder kunt u rodelen, sneeuwraften, schaatsen, ijskletteren, ijsstok-schieten, nordic winterwandelen op geprepareerde winterwandelwegen, zwemmen en deelnemen aan een biathlon met langlaufskies of segways.

Op vakantie met uw hond!
Uw vierbenige lievelingen zijn bij ons ook van harte welkom!
Mee in de bergen, mee naar de meren, ze zullen ervan genieten!
Graag laten we u wandelroutes voor mens en dier zien. Mocht u onverhoopt een dierenarts of dierenfysiotherapeute nodig hebben, dan nemen we op uw verzoek contact met hen op.
Wilt u af en toe zonder hond(en) weg? Geen probleem, wij laten graag uw hond(en) voor u uit!
Tevens hebben wij een hondendouche, dus mocht het nodig zijn...

Ook een diepvrieskist is aanwezig voor de "BARF-ers". 

Belangrijk: vakantie met de hond in Oostenrijk, de regels:
Wanneer u uw vakantie met de hond in Oostenrijk door wilt brengen, moet u in het bezit zijn van een geldig EU-huisdierenpaspoort. In dit paspoort staan de beschrijving van de hond, de naam en het adres van de eigenaar en welke entingen het dier heeft gehad.
Een identificatie (chip) en de enting voor hondsdolheid (Rabies) zijn verplicht.
U mag maximaal 5 honden mee op reis nemen.

Honden jonger dan 3 maanden:
Pups die jonger zijn dan 3 maanden hoeven niet ge-ent te zijn, ze moeten echter wel beschikken over een geldig EU-huisdierenpaspoort.
De hond moet ook gechipt zijn.
Ook moet men beschikken over een bewijs, dat de hond sinds zijn geboorte op die plaats gehouden werd waar hij/zij geboren is, niet met in het wild levende dieren, die aan een infectie met het hondsdolheids(rabies)virus blootgesteld zijn, in contact zijn gekomen. Bevestiging door een dierenarts is verplicht.
Of de hond moet begeleid worden door zijn/haar moeder waarvan hij/zij nog afhankelijk is. De moeder moet in ieder geval voldoen aan de voorwaarden voor het binnenreizen.

Lijn- en muilkorfplicht:
De lijn- en muilkorfplicht voor honden in Oostenrijk is niet in alle Bundeslanden gelijk, maar is per gemeente geregeld.
Muilkorfplicht voor bijtgrage honden is in alle openbare plaatsen verplicht.
Aanbevolen wordt, lijn en muilkorf altijd bij te hebben en indien nodig beiden aan te doen.
 

Bekijk op Google maps