• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Vakantiehuis Peelhoven meerdere honden en paarden Noord-Brabant HW301

Woonboerderij in Venhorst (gemeente Boekel).
Het voorhuis van de woonboerderij is ingericht als vakantiewoning. In het verleden hebben hier de ouders van de eigenaar gewoond en is hij samen met zijn broers en zussen in het voorhuis opgegroeid.
De woning is na een grondige renovatie geschikt voor maximaal acht personen en is compleet ingericht en van alle gemakken voorzien zoals centrale verwarming, magnetron, homecinema set, schotel tv en eigen terras met een volledig omheinde tuin.
De woning is sfeervol ingericht, heeft nog authentieke tegelvloeren in de woonkamer, gang en keuken en een mooie, ouderwetse schouw in de gezellige woonkeuken .
U kunt een weekend, midweek en week of uiteraard langer boeken, zowel in het laagseizoen als in het hoogseizoen.
Peelhoven is gelegen in het buitengebied van het Brabantse Venhorst, zo’n 700 meter buiten de bebouwde kom van het dorp.
Een schitterende omgeving met talloze recreatieve mogelijkheden als fietsen, wandelen, paardrijden en mennen.
Een oase van rust en ruimte in een landelijke omgeving.
Omdat wij zelf ook 6 paarden hebben is de accommodatie bijzonder geschikt voor het meenemen van eigen paard(en).
De faciliteiten voor de paarden zijn optimaal: Ruime, droge en schone stallen, 3 ha. onbeperkte weidegang, wasplaats
en een (verlichte) buitenbak van 30 x 60 meter, voorzien van dressuurspiegels en hindernismateriaal.
(Meerdere) honden zijn van harte welkom!!
Ons vakantiehuis is uitermate geschikt voor mensen die met hun paard op vakantie willen, maar uiteraard bent u zonder paard ook van harte welkom.
Het huis is geschikt voor eigenlijk iedere soort vakantie.
Wilt u actief wandelen, fietsen, mountainbiken of gewoon lekker genieten van de rust en de ruimte van de landelijke omgeving, u bent bij vakantiehuis Peelhoven aan het juiste adres!!

De boerderij is gebouwd in 1932 en is eigenlijk tot de renovatie van het voorjaar van 2007 authentiek gebleven. Tijdens de renovatie is geprobeerd de originele details van de woning zoveel mogelijk in tact te laten.
De boerderij bestaat uit het voorhuis en het achterhuis dat in 1987 van koeienstal tot woning is omgebouwd en waar de eigenaar nu woont.
De beide woningen hebben veel privacy, een eigen parkeerplaats, tuin en een eigen ingang. Het voorhuis is geschikt voor een vakantie met maximaal 8 personen.
Via de voordeur komt u binnen in de centrale hal. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer, slaapkamer en woonkeuken, welke het centrale punt is van de woning.
De woonkamer heeft een gezellige en sfeervolle inrichting en is onder andere voorzien van een zithoek, televisie, video en een homecinema set.
De woonkeuken heeft twee eethoeken en is voorzien van een 4-pits gasstel, afzuigkap, combi-magnetron, Senseo en een gewoon koffiezetapparaat, waterkoker,tostiapparaat, een grote koelkast met diepviezer en heeft een complete keukeninboedel voor 8 personen.
Vanuit de woonkeuken kunt u de woonkamer bereiken, de 2e en 3e slaapkamer en de achterbouw, waar het (aparte) toilet en de badkamer zich bevinden.
De woning is geheel voorzien van centrale verwarming en is, met uitzondering van de slaapkamers welke een laminaatvloer hebben, geheel voorzien van een plavuizen vloer.
De “ouder”-slaapkamer heeft een tweepersoonsbed (met eenpersoonsmatrassen).
De zogenaamde “opkamer”heeft 2 eenpersoonsbedden en de derde slaapkamer heeft 2 stapelbedden.
De bedden zijn voorzien van een beschermhoes voor de matras, een kussen, en een éénpersoons dekbed.
U dient zelf een (1-persoons)hoeslaken, dekbedovertrek en een kussensloop mee te nemen. Deze zijn overigens ook ter plaatse te huur.
Vanuit de achterbouw heeft u toegang tot het terras en de ruime tuin. Het terras grenst direct aan de weilanden.
Zittend op de tuinset maar ook vanuit de woning heeft u een schitterend uitzicht op de weilanden met paarden en op de omgeving.
De privacy op zowel terras als in de tuin is gewaarborgd door een afscheiding tussen naastgelegen woning.
De tuin is volledig omheind en afgesloten met een poortje. Dit is voor zowel mensen met (kleine) kinderen als hondenbezitters een veilig idee!
Verder heeft u de beschikking over 8 tuinstoelen met kussens, een tuintafel, parasol en een grote barbecue.
Bovendien is er achter in de tuin van het vakantiehuis een 14-persoons houtgestookte zwemhottub geplaatst welke tijdens uw verblijf bij te huren is.


Nadat we afgelopen jaar onze stallen hebben aangepast om zo het vakantiegevoel van de paarden te vergroten in combinatie met onbeperkte weidegang, hebben we onlangs achter in de tuin van het vakantiehuis een op hout gestookte zwem hottub geplaatst.
Wat is er lekkerder dan na een flinke buitenrit of wandeling (met de hond) heerlijk in een warm bad te kunnen wegzakken met een grandioos uitzicht over de weilanden?
In de winter is het mogelijk om de watertemperatuur zo rond de 38/40 graden te houden en zelfs bij sneeuw en ijs te genieten van het warme water. In de zomer is de hottub heerlijk om in af te kunnen koelen.
De hottub is geschikt voor 14 personen, dus lekker ruim. Kinderen kunnen er zelfs in zwemmen.
De privacy is door de strategische geplaatste schuttingen optimaal. Een weids uitzicht zonder zelf gezien te kunnen worden.
Bovendien is de hottub exclusief ter beschikking van de vakantiegasten, dus bruikbaar op elk moment van de dag.

Omgeving:
De woonboerderij is gelegen net buiten Venhorst, tussen Uden en Gemert in de prachtige omgeving van de Brabantse Peel.
Venhorst is een klein dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Boekel en is gelegen in de driehoek Nijmegen-Eindhoven-Den Bosch, welke alle 3 binnen een half uur autorijden te bereiken zijn. In Venhorst, op loopafstand van de woning, bevinden zich een café-restaurant en een cafetaria.
In Boekel (5 km) zijn alle nodige voorzieningen voorhanden waaronder supermarkten, bakkerijen, slagerijen, diverse mode en schoenzaken, een VVV-kantoor en diverse eetcafés en restaurants.
Voor gezellige terrassen en een keur aan allerlei soorten winkels kunt u in Uden (10 km) terecht.
Gelegen nabij de staatsbossen van Sint Anthonis. Het gebied is genoemd naar het vlakbij gelegen, gelijknamige dorpje en omvat circa 1000 hectare.
Uitgestrekte naaldbossen vormen het leeuwendeel van de boswachterij, maar er is meer te zien. Heidevelden, veenplassen en vochtige graslanden wisselen de bossen regelmatig af.
Een bezoek aan dit vrij toegankelijke bosgebied is dan ook zeer de moeite waard.
Om het u wat makkelijker te maken heeft Staatsbosbeheer een vijftal aantrekkelijke wandelroutes en twee nordic walking routes door de boswachterij uitgezet.
Sint Anthonis maakt deel uit van het land van Cuijk. Een gebied dat grotendeels ontsnapt is aan moderne ontwikkelingen zoals de aanleg van snelwegen, industrie en grootschalige landbouw.
Kleinschaligheid en rust zijn hier nog heer en meester.
De bossen van Sint Anthonis vormen met die van Vierlingsbeek, Oploo, Wanroy en Mill en die van het Brabants Landschap een bijna aaneengesloten bosgordel van 3000 hectare.
Ze werden aangelegd in een tijd dat er grote behoefte bestond aan boerengeriefhout en aan paalhout voor de mijnen in Limburg.
De grove den leende zich hier uitstekend voor. De naaldboom werd dan ook over zeer grote oppervlaktes aangeplant en bepaalt tegenwoordig nog grotendeels het bosbeeld.
Sinds een aantal jaren plant Staatsbosbeheer echter ook loofbomen in de bossen van Sint Anthonis. Niet alleen om het geheel een aantrekkelijker aanzien te geven, maar ook om de variatie in de natuur te bevorderen. De productie van hout is namelijk allang niet meer de enige doelstelling bij het bosbeheer. De natuur en de recreatie spelen een minstens zo belangrijke rol. Vandaar dat Staatsbosbeheer de pure productiebossen omvormt tot 'multifunctionele bossen'.
Het centrale deel van Sint Anthonis wordt bepaald door de Ullingse Bergen. Dit is een groot, open heideterrein waar de natuur voorop staat.
We kunnen hier onder meer jeneverbessen aantreffen, een karakteristieke naaldboom van woeste gronden die in Nederland nog maar weinig voorkomt.
Net als elders in Nederland wordt de heide echter voortdurend bedreigd door vergrassing.
Om de heide te behouden, wordt het terrein dan ook al sinds 1978 begraasd door een kudde van ca 50 Kempische heideschapen, een ras dat hier van oudsher thuis hoort.
De dieren zijn zeer geschikt om als verfijnde maaimachines de heide op orde te houden. Van een heel ander kaliber zijn de Schotse Hooglanders.
De zware runderen bevolken sinds 1987 de heide van Sint Anthonis. Ook zij helpen Staatsbosbeheer met het natuurbeheer.
En een zandverstuiving die dreigde dicht te groeien heeft Staatsbosbeheer weer veranderd in een 'levende' zandvlakte, waar de wind vrij spel heeft.
Deze geeft nu een extra afwisseling aan het gebied en is van belang voor bepaalde planten en dieren, zoals de levendbarende hagedis.
Tijdens uw verblijf in de staatsbossen kunt u halverwege lekker op adem komen met een kop koffie en een heerlijk stuk appeltaart of Limburgse vlaai op een zonovergoten terras bij Paviljoen De Heksenboom of genieten van een heerlijke pannenkoek bij De Pannenkoekenhoeve.

Bij beide horecagelegenheden zijn uw hond(en) van harte welkom, de waterbakken met fris water staan al klaar en zijn er mogelijkheden gecreëerd om uw paard(en) veilig vast te zetten zodat u met een gerust hart van een hapje en/of drankje kunt genieten.
De regio biedt vele mogelijkheden voor uitstapjes, zoals het bezoeken van dorpjes, winkelen in diverse grote winkelsteden, het bezoeken van muse , dierentuinen , zwembaden en attractieparken, zoals attractiepark Toverland, Kinderpark Billy Bird en Recreatiepark De Bergen.
Meer informatie kunt u vinden op de site van de diverse VVV-kantoren in de buurt.

Met uw eigen paard of pony op vakantie en een nieuwe omgeving ontdekken.
De faciliteiten voor het meenemen van uw paard(en) zijn optimaal. Wij vinden het belangrijk dat ook de paarden een gevoel van "vakantie" hebben.
In de ruime stal bevinden zich 10 luxe stallen met een oppervlakte van 12 m2. De ruimte in het bovengedeelte van de staldeur kan, desgewenst, worden afgesloten met een rek.
De stallen worden dagelijks uitgemest en opgestrooid met stro. Zaagsel (houtkrullen) is in overleg ook mogelijk. Uitmesten en voeren doen wij voor, maar uiteraard is zelf uitmesten en/of voeren ook mogelijk.
Wilt u lekker uitslapen, dan zetten wij u paard 's ochtends voor u op de wei. In overleg is heel veel mogelijk!
Uw paard kan de gehele dag op de rond de boerderij gelegen weilanden staan. In totaal hebben we 3 hectare weiland welke gemakkelijk op te delen zijn in aparte stukken waardoor de paarden gescheiden van elkaar op de weide kunnen staan. Het is mogelijk om uw paard onder alle weersomstandigheden op de weide te zetten.
Verder beschikken wij over een (verlichte) buitenbak van 30x60 meter, voorzien van dressuurspiegels en hindernismateriaal en een wasplaats.
Op het erf is er voldoende plaats om uw trailer(s), vrachtwagen en/of menwagen te stallen.

In de directe omgeving is het mogelijk door natuurgebieden en over (onverharde) wegen prachtige buitenritten te maken. Dit is zowel onder het zadel als aangespannen mogelijk.
De woning is gelegen aan de 1300 km lange ruiterroute van grenzeloos paardrijden.
Ervaren ruiters/amazones zonder eigen paard hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van 2 van onze eigen paarden. Een absolute vereiste hiervoor is dat men over voldoende rij-ervaring beschikt.
Het dragen van een cap is dan te allen tijde verplicht. Beginnende, onervaren ruiters en/of kinderen kunnen geen gebruik maken van onze paarden.
Het is mogelijk om tijdens uw verblijf in het vakantiehuis dressuur- en springlessen “aan huis” te krijgen. Deze lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructrice,
die ruimschoots ervaring heeft tot en met ZZL-niveau.
Mochten de weergoden ons slecht gezind zijn, dan is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van de overdekte rijhal van de plaatselijke rijvereniging.
Deze ligt op 4 km van het vakantiehuis.
Tevens ligt de westernstal van Wendy van Osch op (paard)rijafstand. Hier kan men op zowel eigen paard als op paarden van de westernstal westernlessen volgen.
Mocht u altijd al eens kennis hebben willen maken met natural horsemanship of bijvoorbeeld klassieke dressuurlessen willen volgen, dan bestaat de mogelijkheid om (eveneens “aan huis”)
les te krijgen van een instructrice van Happy Horsemanship
Verder is het bij voldoende belangstelling mogelijk om zitlessen, schrik- en obstakeltraining of een clinic “rechtrichten” te volgen.
Laat ons uw wensen weten en wij doen ons uiterste best om het te regelen. In overleg is er heel veel mogelijk.
U ziet het, men hoeft zich niet te vervelen tijdens een verblijf in Peelhoven.

Honden
Behalve voor het meenemen van paarden, ook uitermate geschikt voor mensen die graag met hun hond(en) op vakantie willen.
De tuin is volledig omheind, dus de honden kunnen lekker loslopen. Bovendien is het hele huis voorzien van of laminaatvloeren (slaapkamers) of tegelvloeren (woonkamer en keuken).
In de directe omgeving zijn er volop zandpaden waar lekker gewandeld kan worden en iets verderop kunt u in de Staatsbossen van St.Anthonis heerlijke wandelingen met de hond(en) maken.
In het bosgedeelte mogen de honden loslopen, maar in het begrazingsgebied, waar Schotse Hooglanders en kuddes schapen lopen, dient de hond wel aangelijnd te zijn.
Tijdens uw verblijf in de staatsbossen kunt u halverwege lekker op adem komen met een kop koffie en een heerlijk stuk appeltaart of Limburgse vlaai op een zonovergoten terras bij Paviljoen
De Heksenboom of genieten van een heerlijke pannenkoek bij De Pannenkoekenhoeve. Bij beide horecagelegenheden zijn uw hond(en) van harte welkom, de waterbakken met fris water staan al klaar!
Mochten uw honden echte waterratten zijn, dan ligt er aan de Staatsbossen van St. Anthonis een mooie zwemplas waar honden lekker kunnen zwemmen.
In het nabijgelegen Handel (de Rooye Asch) ligt eveneens een recreatieplas waar honden mogen zwemmen.
Honden verblijven gratis in Peelhoven, meerdere honden zijn ook van harte welkom.
Uw dieren verblijven op eigen risico.
Uw hond dient wel met een anti-vlooienmiddel te zijn behandeld en/of een vlooienband te dragen.

Bekijk op Google maps