• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Vakantiehuis Schipborg voor 6 personen aan de Drentsche Aa HW342

Het kleinschalige familiebedrijf ligt pal aan het riviertje de Drentsche Aa in het dorp Schipborg, niet ver van Zuidlaren. Het is gelegen op één van de mooiste locaties in het nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. In 2005 kreeg dit gebied, samen met het Geuldal, vijf sterren als zijnde het mooiste gebied in Nederland.

Er worden hier IJslandse Paarden gefokt en onder begeleiding kunt u buitenritten maken op IJslandse paarden. Er zijn buitenritten van twee uur en dagritten incl. lunch of indien de omstandigheden het toelaten, picknicken. Deelnemers moeten kunnen paardrijden (stap, draf en galop), ouder dan 12 jaar zijn en minder dan 85 kg. wegen.

De omgeving:
Het landschap waar in de vakantiehuisjes zijn gelegen is het mooie stroomdallandschap van de Drentsche Aa.
In de 60-jaren is men begonnen met de bescherming van dit gebied .
Sinds 2003 is dit gebied een officieel nationaal park, ook één van de grootste van Nederland.
Het biedt met zijn weilanden, bossen, heidevelden en zandverstuivingen, de talloze wandel,fiets- en ruiterpaden, veel mogelijkheden voor een boeiende vakantie.
Schipborg grenst aan het eerste en enige archeologisch reservaat in Nederland. Hier bevinden zich hunebedden, grafheuvels, karrensporen, zwerfstenen, enz. In Borger is het Hunebedinformatiecentrum en in Assen het Drents Museum met veel oudheden.
De Drentsche Aa is geschikt voor kanovaren en vissen.
Er zijn veel natuurwandelpaden. Het Pieterpad loopt door het stroomdal. Het is mogelijk om onder leiding van een bioloog de specifieke bijzonderheden van het stroomdallandschap te ontdekken.
De flora en fauna worden door de bescherming steeds rijker.
In alle jaargetijden is dit gebied het bezoeken waard.

Huisjes:
Ze zijn ook te huur voor mensen die houden van de natuur, wandelen of fietsen en niet van paardrijden. Door het oneffen terrein zijn de huisjes niet geschikt voor mindervalide personen. Huisdieren zijn mits ze zich netjes gedragen welkom. De huisjes zijn te huur zonder pension of met half of vol pension. Tegen treintaxivergoeding kan u gehaald worden van het NS- station Assen.

Dit is één van de twee nieuwe huizen die in 2012 gebouwd is,
Ruim en comfortabel en ingericht voor een verblijf van 6 personen en heeft een ruime zithoek met TV en eethoek met keuken.
De keuken is voorzien van een combi magnetron, koelkast met vrieslade,4 pits gasfornuis en uiteraard van de nodigde pannen, servies en bestek, enz..
In de kamer is een afgeschermde hoek met een ruime 2-persoonsbedstee.
Een hal met werkkast en toegang naar een ruime badkamer met toilet,douche en wastafel.
Een trap naar boven met twee tweepersoons slaapkamers en een apart toilet.
De beneden verdieping heeft vloerverwarming boven zijn radiatoren.
Het huis heeft een ruim terras met een zitje met uitzicht op de Drentsche Aa.
Er mag in de huisjes niet gerookt worden.

Paardrijden:

Met maximaal zes personen kan men onder begeleiding tochten maken op IJslandse paarden. We doen buitenritten van twee uur en dagritten incl. lunch of indien de omstandigheden het toelaten, een picknick. Deelnemers moeten kunnen paardrijden (stap, draf en galop), ouder dan 12 jaar zijn en minder dan 85 kg. wegen. Voor twee-uursritten en dagritten is het minimaal aantal deelnemers 2. Bij de workshops en rijweek minimaal 4 deelnemers.Verder worden er workshops gehouden over diverse gebieden van het paardrijden, zoals:Centered Riding, Natural Horsemanship en speciale rijweken voor volwassenen enz.. Het rijden bij ons is evenals bij alle maneges voor eigen risico. Het dragen van een helm wordt aanbevolen.

Verder worden er workshops gehouden over diverse gebieden van het paardrijden, zoals:
Rijweek in het Stroomdal Drentsche Aa.Centered Riding.
Natural Horsemanship.
TTEAM – de methode van Linda Tellington-Jones.
Workshop Terra Natura: Communiceren met Paarden.
Het rijden is evenals bij alle maneges voor eigen risico. Het dragen van een helm wordt aanbevolen.

Bekijk op Google maps