• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Vakantiehuis De Berk in Drenthe HW271

De Berk is voorzien van woonkamer met een gezellige houtkachel, zit- en eethoek, tv en video/dvd, keuken met o.a. vaatwasser, senseo, combi-magnetron, 3 slaapkamers waarvan 2 met wastafel en een aparte douche met toilet.
 
Het huisje staat op een zeer ruim bosperceel met aan beide kanten van het huisje een terras waar u heerlijk vrij kunt zitten en volop kunt genieten van de rust die enkel "verstoord" kan worden door de geluiden van de vele soorten vogels. 's Avonds kunt u de tuinkachel branden om zo tot in de late uurtjes heerlijk in de buitenlucht te verblijven. Als u rustig bent kunt u oog in oog komen te zitten met de steenuil die vanaf z'n favoriete tak naast het terras alles observeert.
 
Uw auto kunt u bij het huisje parkeren.
 
Honden welkom in ons natuurhuisje de Berk
Al jaren zijn honden bij ons welkom in de Berk. Al die tijd hebben wij goede ervaringen en om die reden zijn honden toegestaan. Natuurlijk zijn er enkele regels, maar die spreken vanzelf. Vanuit het huis loopt u zo het zandpad op om uren te wandelen en heerlijk samen te genieten van de natuur.
 
Het vakantiehuis is gelegen in het het dorpje Ansen, tussen de brinkdorpen Ruinen en Dwingeloo. Dwingeloo heeft in het najaar van 2012 het predikaat "Groenste dorp van Europa" gekregen en heeft hiermee zelfs mooie dorpen in de Alpen achter zich gelaten. Voor u de garantie op een prachtige omgeving.
Omgeven door Nationale parken

Met het grootste natte heidegebied van heel West Europa is het Nationaal Park Dwingerderveld een uniek stukje Nederland. Er is van alles te ontdekken; planten als klokjesgentiaan en zonnedauw, vlinders, libellen, reptielen, amfibieën en vele soorten vogels, meer dan 60 veenmoerassen en vennetjes en twee schaapskudden.

Op fietsafstand ook het Nationaal Park Drents Friese Wold, een prachtig afwisselend gebied waar u niet snel bent uitgekeken. Een grote variatie aan bos en zandverstuivingen. Dat zoveel moois zo dichtbij kan zijn. Ervaar het.
Onmogelijk om je te vervelen

In het Dwinglederveld is het onmogelijk om je te vervelen. Natuurmonumenten organiseert vele excursies voor alle leeftijden. Dit alles is dé garantie om te genieten van een vakantie in een prachtige omgeving met een groot aanbod aan activiteiten. Nationaal park het Drens Friese Wold ligt op ca. 5 km afstand van het Nationaal park Dwingelderveld voor nog meer fiets en wandelplezier.
Vakantie op z'n Drents

Vanaf het campingterrein loopt u zo het mooie gebied van de Anserdennen in, de auto kan dus blijven staan. Op het terrein zijn dierenweides waar de geiten, kippen en konijnen vrij rondlopen. Ook is het mogelijk om in het gezelschap van onze twee ezels een kopje koffie te drinken bij de receptie. Kinderen op de camping zijn van harte welkom om te helpen bij het voeren en verzorgen van de beesten. Daarnaast is er een kleine speeltuin met onder andere een zandbak, wip en schommels. En het aangrenzende bos biedt de kinderen de ruimte om hun fantasie te prikkelen. Want, wanneer hebben uw kinderen voor het laatst een hut in het bos gebouwd?

 

Bekijk op Google maps