• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Vakantiehuis Lorelei voor 2 personen aan de Drentsche Aa HW344

Het kleinschalige familiebedrijf ligt pal aan het riviertje de Drentsche Aa in het dorp Schipborg, niet ver van Zuidlaren. Het is gelegen op één van de mooiste locaties in het nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. In 2005 kreeg dit gebied, samen met het Geuldal, vijf sterren als zijnde het mooiste gebied in Nederland.
Er worden hier IJslandse Paarden gefokt en onder begeleiding kunt u buitenritten maken op IJslandse paarden. Er zijn buitenritten van twee uur en dagritten incl. lunch of indien de omstandigheden het toelaten, picknicken. Deelnemers moeten kunnen paardrijden (stap, draf en galop), ouder dan 12 jaar zijn en minder dan 85 kg. wegen.

De omgeving:
Het landschap waar in de vakantiehuisjes zijn gelegen is het mooie stroomdallandschap van de Drentsche Aa.
In de 60-jaren is men begonnen met de bescherming van dit gebied .
Sinds 2003 is dit gebied een officieel nationaal park, ook één van de grootste van Nederland.
Het biedt met zijn weilanden, bossen, heidevelden en zandverstuivingen, de talloze wandel,fiets- en ruiterpaden, veel mogelijkheden voor een boeiende vakantie.
Schipborg grenst aan het eerste en enige archeologisch reservaat in Nederland. Hier bevinden zich hunebedden, grafheuvels, karrensporen, zwerfstenen, enz. In Borger is het Hunebedinformatiecentrum en in Assen het Drents Museum met veel oudheden.
De Drentsche Aa is geschikt voor kanovaren en vissen.
Er zijn veel natuurwandelpaden. Het Pieterpad loopt door het stroomdal. Het is mogelijk om onder leiding van een bioloog de specifieke bijzonderheden van het stroomdallandschap te ontdekken.
De flora en fauna worden door de bescherming steeds rijker.
In alle jaargetijden is dit gebied het bezoeken waard.

Huisjes:
Ze zijn ook te huur voor mensen die houden van de natuur, wandelen of fietsen en niet van paardrijden. Door het oneffen terrein zijn de huisjes niet geschikt voor mindervalide personen. Huisdieren zijn mits ze zich netjes gedragen welkom. De huisjes zijn te huur zonder pension of met half of vol pension. Tegen treintaxivergoeding kan u gehaald worden van het NS- station Assen.

Opgepast: Dit huisje wordt niet verhuurd tot maart 2016

Het is ingericht voor 2-4 personen. Dit huisje heeft de meeste privacy.
Het is een eenvoudig, maar gezellig huisje uit de jaren 60.
Het heeft een kamer met eet- en zithoek met tv en een keukenhoek met koelkast met vriesvak , magnetron en aanrecht. Verder voorzien van keukenspullen en servies. Als verwarming een ouderwets ogende gaskachel (oud Brabantse potkachel). Een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een slaapkamertje met een stapelbed en een ruime bedstee.
Een overdekt terras met tafel en tuinstoelen. Het heeft een vrij uitzicht op de Drentsche Aa.
Er mag in het huisje niet gerookt worden.

Paardrijden:
Met maximaal zes personen kan men onder begeleiding tochten maken op IJslandse paarden. We doen buitenritten van twee uur en dagritten incl. lunch of indien de omstandigheden het toelaten, een picknick. Deelnemers moeten kunnen paardrijden (stap, draf en galop), ouder dan 12 jaar zijn en minder dan 85 kg. wegen. Voor twee-uursritten en dagritten is het minimaal aantal deelnemers 2. Bij de workshops en rijweek minimaal 4 deelnemers.Verder worden er workshops gehouden over diverse gebieden van het paardrijden, zoals:Centered Riding, Natural Horsemanship en speciale rijweken voor volwassenen enz.. Het rijden bij ons is evenals bij alle maneges voor eigen risico. Het dragen van een helm wordt aanbevolen.

Verder worden er workshops gehouden over diverse gebieden van het paardrijden, zoals:
Rijweek in het Stroomdal Drentsche Aa.Centered Riding.
Natural Horsemanship.
TTEAM – de methode van Linda Tellington-Jones.
Workshop Terra Natura: Communiceren met Paarden.
Het rijden is evenals bij alle maneges voor eigen risico. Het dragen van een helm wordt aanbevolen.

Bekijk op Google maps