• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Traditionele plaggenhut Het Vleddertje aan het Nationaal Park Dwingelderveld HW269

De 2 traditionele plaggenhutten staan in het het dorpje Ansen, tussen de brinkdorpen Ruinen en Dwingeloo. Dwingeloo heeft in het najaar van 2012 het predikaat "Groenste dorp van Europa" gekregen en heeft hiermee zelfs mooie dorpen in de Alpen achter zich gelaten. Voor u de garantie op een prachtige omgeving.
Omgeven door Nationale parken.
 
Het Vleddertje
is ingericht voor 2 personen. Het Vleddertje is in 2013 geheel gerenoveerd. Dit sfeervolle natuurhuisje heeft nu een ruime tweepersoons bedstee (2.10m), een granieten aanrecht met warm/koud water en een gezellig overdekt zitje buiten. Heerlijk genieten van de stilte ook als het weer wat minder is.
Deze plaggenhut is voorzien van een koelkast en kooktoestel, alle borden, pannen en bestek e.d. in boerenbont stijl, open haard en als basisverwarming een gevelkachel. Voor het sanitair maakt u gebruik van het nieuwe toiletgebouw van de camping op ongeveer 30m afstand.
Ook bij deze traditionele plaggenhut beschikt u over veel ruimte er omheen zodat u altijd heerlijk privé kunt zitten, er staat een picknicktafel en rieten tuinstoelen. Voor 's avonds een gezellige vuurkorf.
Vanzelfsprekend beschikt u gewoon over electra en zelfs, als eerste plaggenhut in de geschiedenis, WIFI.

Wat dient u mee te nemen
Hoeslakens (1x160cm breed), dekbedovertreksets (2x 1-pers.) en kussenslopen, badlakens, hand-, en keukendoeken etc.
Dekbedden & kussens zijn aanwezig.

Met het grootste natte heidegebied van heel West Europa is het Nationaal Park Dwingerderveld een uniek stukje Nederland. Er is van alles te ontdekken; planten als klokjesgentiaan en zonnedauw, vlinders, libellen, reptielen, amfibieën en vele soorten vogels, meer dan 60 veenmoerassen en vennetjes en twee schaapskudden.

Op fietsafstand ook het Nationaal Park Drents Friese Wold, een prachtig afwisselend gebied waar u niet snel bent uitgekeken. Een grote variatie aan bos en zandverstuivingen. Dat zoveel moois zo dichtbij kan zijn. Ervaar het.
Onmogelijk om je te vervelen

In het Dwinglederveld is het onmogelijk om je te vervelen. Natuurmonumenten organiseert vele excursies voor alle leeftijden. Dit alles is dé garantie om te genieten van een vakantie in een prachtige omgeving met een groot aanbod aan activiteiten. Nationaal park het Drens Friese Wold ligt op ca. 5 km afstand van het Nationaal park Dwingelderveld voor nog meer fiets en wandelplezier.
Vakantie op z'n Drents

Vanaf het campingterrein loopt u zo het mooie gebied van de Anserdennen in, de auto kan dus blijven staan. Op het terrein zijn dierenweides waar de geiten, kippen en konijnen vrij rondlopen. Ook is het mogelijk om in het gezelschap van onze twee ezels een kopje koffie te drinken bij de receptie. Kinderen op de camping zijn van harte welkom om te helpen bij het voeren en verzorgen van de beesten. Daarnaast is er een kleine speeltuin met onder andere een zandbak, wip en schommels. En het aangrenzende bos biedt de kinderen de ruimte om hun fantasie te prikkelen. Want, wanneer hebben uw kinderen voor het laatst een hut in het bos gebouwd?

Honden welkom
Ook uw hond is van harte welkom. Natuurlijk op het terrein aangelijnd maar om ons heen heeft u alle ruimte om uren met uw hond te wandelen of te fietsen.

Samen met uw hond ontspannen, lange wandelingen en s'avonds beide uitgeteld voor de open haard.

Bekijk op Google maps