• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Comfortabel vakantiehuis Zuidoost-Drenthe HW275

Comfortabel vakantiehuis in Drenthe
Een paar dagen genieten van de ruimte en de stilte? Op een plek met een bijzondere cultuur-historische waarde?

De boo in Nieuw-Schoonebeek is de laatst overgebleven boo in het Nederlands-Duitse grensgebied van Zuidoost-Drenthe.
Waar vroeger de hooischuur stond, staat nu een comfortabel vakantiehuis. Het is volledig ingericht en daarom uitstekend geschikt voor een kort én een lang verblijf.
De omgeving biedt prima mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. In de buurt liggen het Bargerveen, verschillende bossen, heidevelden en gezellige Nederlandse en Duitse steden.
Wandelen of fietsen.
De boo ligt op een rustieke plek in het stroomdal van het Schoonebeekerdiep. Bos, heide en veengebied in de directe omgeving zijn prima geschikt om te wandelen of te fietsen.

In het natuurreservaat Bargerveen zijn wandelroutes en fietsroutes uitgezet. Een aantal routes voert ook door de Duitse grensstreek.
De oude nederzettingen Middendorp en Oostersebos zijn prachtig om te bezoeken (Europees Erfgoed). Emmen, Meppen (D), Lingen (D) en Coevorden zijn grotere plaatsen met winkels, café’s en restaurants.
Ook de moeite waard zijn het veenpark, de dierentuin, het smalspoormuseum, de zandstrooiboerderij, de golfbaan, verschillende galeries en beeldentuinen, en het Erdölmuseum.

Kennismaken met Duitse cultuur:
Duitsland ligt op een steenworp afstand. Een kennismaking met Duitsland en de Duitse cultuur maakt een verblijf in de boo extra interessant.
De laatste boo.
De eerste boo is gebouwd in ongeveer 1654. Vrijwel iedere boerderij had toen een of meer boo’s. Een boo was een stal voor het vee, met een klein woonkeukentje voor de knecht.
Door de kudde te splitsen, had het vee altijd voldoende voer, ook als het land drassig was. Vanaf 1900 werd de waterbeheersing beter.
Het land was daardoor ook in natte tijden begaanbaar voor het vee. Op deze boo na, zijn alle boo’s verdwenen.

Rieten muren:
De boo is in 2008 is volledig herbouwd. De buitenkant ziet er hetzelfde uit als vroeger, met rieten muren en een rieten dak. Binnen geven zware eiken balken alle ruimtes een eigen karakter.
Het pand is eigendom van Stichting Het Drentse Landschap.
De boo is op 4 juni 2008 geopend door Prinses Margriet.

Heerlijk vakantiehuis voor 2 of 3 personen.
Het vakantiehuis van de Wilmsboo is licht, sfeervol en comfortabel. Er is ruimte voor 2 of 3 personen.
Woonkamer, open keuken, badkamer en toilet vindt u beneden. Boven zijn 2 slaapkamers met prima bedden, ook is daar het 2e toilet.
De keuken is volledig ingericht met 4-pits gasstel, magnetron/oven en koelkast. Verder is er TV, internetaansluiting, cd-speler en vloerverwarming.
Alle ruimten zijn vanzelfsprekend rookvrij. Huisdieren zijn welkom.

Het vakantiehuis heeft een eigen terras. Vanuit het huis en het terras hebt u vrij uitzicht over de velden. Met een beetje geluk ziet u o.a. fazanten, hazen, reeën, kiekendieven en ijsvogels.

Prijzen en mogelijkheden:
De basisprijs is 47,50 per persoon, per nacht. Boeken kan al vanaf 2 nachten, voor 2 personen. Wij zorgen voor opgemaakte bedden, handdoeken en keukendoeken.
Het vakantiehuis van de boo is een heerlijke plek in Drenthe. Het is er stil en rustig. U hebt alle privacy die u wenst.
Natuur is er volop en in de omgeving kunt u wandelen, fietsen, uitgaan of lekker niksen. Net wat u wilt.

Het huis en de keuken zijn volledig ingericht. Er zijn verschillende aantrekkelijk geprijsde arrangementen.

Bekijk op Google maps