• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

6 persoons bungalow Sandepark Groote Keeten Noord-Holland HW 304

De vakantiebungalow staat op een ruim en rustig park in Groote Keeten. Kinderen kunnen in het park spelen op de uitgebreide speelruimtes. Zo is er een grote speelvijver met strandje, een recent nieuw aangelegde speeltuin, een voetbalveld, een jeu de boules baan en een tafeltennistafel. Het strand van Groote Keeten (één van Nederlands mooiste stranden) bevindt zich op 600 meter afstand van het huis. Eveneens zijn op zeer korte afstand een overdekt zwembad en tennisbanen (tegen betaling) aanwezig.

Het strand van Groote Keeten:
Groote Keeten heeft een breed en vooral schoon strand. Ook heeft Groote Keeten de meeste zonne-uren van Nederland.Het strand is rustig genoeg om ruimte te hebben voor diverse activiteiten. Naast zwemmen, wandelen wordt er gevist, gesurft, paard gereden en gevliegerd. In het zomerseizoen is het mogelijk om bij een strandpaviljoen mee te doen aan het schatgraven.

Honden:
Van mei t/m september tussen 9:00 u en 19:00 u alleen aangelijnd toegestaan.

Indeling:
Ruime woonkamer met zithoek en 6-persoons eettafel. Televisie met kabelaansluiting, stereo, en video. De open keuken is volledig ingericht. Koel/vrieskast, vaatwasser, oven, gasfornuis en magnetron. Het huis is voorzien van centrale verwarming.
De badkamer is met ligbad en douche, Toilet, wasmeubel. Op de begane grond vindt u de ouderslaapkamer met een tweepersoons bed, kinderbedje en een garderobekast.
Met de vaste trap komt u boven waar een tweede slaapkamer is met twee éénpersoons bedden Tevens treft u hier de derde slaapkamer aan. Ook hier zijn twee éénpersoons bedden.
In de berging staat de wasmachine, droger en extra vriezer. Ook vindt u hier fietsen en een kinderfietsje waarmee u de omgeving kunt verkennen. Tevens zijn in het huis een box en kinderstoel aanwezig.

Groote Keeten:
Groote Keeten heeft zijn naam te danken aan de pioniers die zich vestigden in de pas drooggelegde polder Het Koegras, ontstaan of liever gezegd gemaakt van de kwelderachtige gronden tussen polder De Zijpe , de Noordzee - met de daar sedert 1610 aangelegde Zanddijk - Huisduinen en de Zuiderzee. De polder dankt zijn ontstaan aan de aanleg (1817) van het Noord-Hollands kanaal, waardoor de uiterst kostbare bedijking langs de Zuiderzee kon worden gerealiseerd.
Aan het meest zuidelijke stuk van bovengenoemde Zanddijk, op de plek van het toenmalige Dubbbelduijn, hadden pionierende boeren twee grote schuren gebouwd voor het onderbrengen van hun schapen bij slecht tij. In de volksmond werden dat al gauw "de groote keeten" en ook toen er op die plek primitieve bewoning ontstond, bleef de naam Groote Keeten gehandhaafd.
Al kort na het ontstaan telde Groote Keeten zo'n tachtig woninkjes. Er woonden meest helmplanters en landarbeiders, met grote gezinnen. Rond 1910 kon van een goede economische gemeenschap worden gesproken, want het gehucht telde dertien winkels, waaronder twee kruideniers, drie timmerzaken, twee smederijen , een slagerij en zelfs een fietshandel. In de twintiger jaren bouwde men plannen voor een eigen VVV kantoor en een school, maar beide kwamen er niet. De kinderen moesten naar de basisschool in Callantsoog. Er liep toen zelfs een heus spoorlijntje van 't Zand naar de standopgang bij Groote Keeten.. Maar dat was niet voor het vervoer van badgasten maar voor het transport van materiaal voor het maken van de strekdammen in de zee.
De economische bloei was maar van korte duur. Al voor de tweede wereldoorlog sloot de plaatselijke melkfabriek `De Ondermening` zijn deuren. Winkels verdwenen, maar geleidelijk aan ontdekten toeristen deze omgeving en ontstonden er verblijfsaccommodaties, in navolging van wat er zich in Callantsoog ontwikkelde. Thans is de recreatie de voornaamste bron van inkomsten. Daarnaast gedijt de bollenteelt goed.

Bekijk op Google maps