• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

B&B Loodsman Welvaren HW337

Hotel B&B Loodsmans Welvaren Texel is een voormalige herberg van meer dan tweehonderd jaar oud. Het ligt in het pittoreske dorpje Den Hoorn aan de zuidelijke kant van Texel, vlak naast de mooie oudste kerk van Texel uit 1604. Hier vandaan vertrokken de 17e eeuwse V.O.C.-schepen. De bossen, duinen en het strand zijn dichtbij, waarmee het hotel uitermate geschikt is voor een kennismaking met Texel. U kunt hier terecht voor ontspanning en een comfortabel verblijf. Met het openbaar vervoer is Hotel B&B Texel Loodsmans welvaren eenvoudig te bereiken. De veerhaven ligt op slechts 10 minuten rijden van het hotel. Duinen en strand zijn binnen enkele minuten te bereiken voor een mooie fietstocht of een heerlijke strandwandeling.

Kamers
Hotel B&B Loodsmans Welvaren Texel biedt tweepersoonskamers met een badkamer voorzien van bad of/en douche en toilet, flatscreen televisie en koffie en theefaciliteiten. Daarnaast zijn er ruime parterre kamers voorzien van een extra ruime zithoek met direct toegang tot het terras die zich in de achtertuin bevind. Alle kamers zijn gedecoreerd met 17e eeuwse scheepstaferelen. Bij Hotel B&B Texel Loodsmans Welvaren kunnen gasten zonder extra kosten ontspannen in de Finse sauna en solarium met relaxruimte.
 
Elke kamer bij Hotel B&B Loodsmans Welvaren heeft een unieke muurschildering van een 17e eeuws scheepstafereel. Verder vind u op de kamer een eigen koffie en thee faciliteit een flatscreen tv met kabelaansluiting. Als gast van ons Hotel B&B heeft u volledig toegang tot het WiFi-netwerk met internetmogelijkheid. De kamers en zowel het hele gebouw zijn rookvrij. Huisdieren zijn op aanvraag en voor elk kamertype mogelijk.

Faciliteiten van Loodsmans Welvaren Texel

Wij bieden u als gast van Hotel B&B Loodsmans Welvaren Texel verschillende faciliteiten zodat u zich optimaal thuis voelt. Bij eventueel speciale wensen kunt u altijd contact met ons op nemen.

Gratis WiFi

Als gast van Hotel B&B Loodsmans Texel heeft u volledig toegang tot het WiFi-netwerk met internetmogelijkheid. Zo kunt u indien nodig uw zakelijke taken ook op vakantie regelen.
Als gast van Hotel B&B Loodsmans Welvaren kunt u gebruik maken van onze gezamenlijke lounge. Hier kunt u even bijkomen van een spannende lange dag en gezellig bijkletsen met andere gasten.

Kindvriendelijk
Op heel Texel is genoeg te doen voor de kids maar ook bij Loodsmans Welvaren is er genoeg te beleven, verken de geschiedenis van Den Hoorn met één van onze speurtochten. Natuurlijk hebben we nog veel meer te doen, "ik verveel me" kennen we niet.

Wellness
In Hotel B&B Loodsmans Welvaren kunnen onze gasten bij aankomst of na een lange actieve dag gratis gebruik maken van de zonnenbank, jacuzzi of Finse sauna met relaxruimte.

Fietsenverhuur op Texel
Fietsverhuur direct bij het hotel
Texel zonder fiets is als Texel zonder strand. Wij verhuren fietsen direct bij het Hotel. Zo hoeft u voor uw vertrek uw fiets niet terug te brengen bij de fietsverhuurder, maar u kunt hem gewoon bij ons laten staan. Makkelijker kunnen we het toch niet maken?

Een fiets kunt u gemakkelijk bij uw kamer reservering toevoegen. Zo bent u verzekerd dat u de andere ochtend direct aan de verkenning van het eiland Texel kunt beginnen.
 
Over het eiland Texel

Meer schapen dan mensen
Het Oude Land van Texel is het deel van het eiland waar de meeste schapen worden gehouden. Op Texel wonen evenveel schapen als mensen en dat is zo’n 13.500. In het voorjaar zorgen tienduizenden lammetjes in de weiden voor het optimale voorjaarsgevoel!

Den Hoorn
Hotel B&B Loodsmans Welvaren Texel is gevestigd in Den Hoorn, de meest zuidelijke van de zeven dorpjes van het Waddeneiland Texel. In Den Hoorn zijn bos, duinen en zee allemaal dichtbij waardoor er voor iedereen wat te doen is. Prachtig bloeiende bollenvelden zijn er in het voorjaar te zien; het is Texels trots. Het witte kerkje aan de rand van het dorp, is een bijna beroemde Hervormde kerk uit de vijftiende eeuw. Het stond ooit in het centrum van het dorp, maar inmiddels buiten het dorp. Den Hoorn is nadat er minder zeevaart kwam sterk geslonken. Huizen werden afgebroken, maar niet de kerk. Vervanging voor de zeevaart werd gevonden in de bloembollen. Juist de hoger gelegen duinen bij Den Hoorn zijn optimaal voor de groei van narcissen en in het voorjaar zijn tientallen hectaren van deze bloemen te zien.

Strand en zee
Voor strand- en zeeliefhebbers telt heel Texel dertig kilometer strand waar iedereen kan zwemmen, varen, vliegeren en (kite)surfen. Vogelspotters kunnen er eindeloos tijd doorbrengen, want vanwege de enorme aantallen trekvogels heeft Texel één van de grootste hoeveelheden vogelsoorten ter wereld.

Vanaf Den Helder duurt de overtocht per veer naar ʻt Horntje in Texel maar twintig minuten en vanaf die aankomsthaven is Hotel Texel Loodsmans Welvaren in Den Hoorn op nog geen 4 kilometer afstand. Sowieso is alles op Texel binnen bereik, want het eiland is slechts zoʼn 20 kilometer lang en 8 kilometer breed!

Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden op Texel: zeehondenopvang Ecomare, het Maritiem- en Juttersmuseum, een Georgische begraafplaats die herinnert aan de de opstand van de Georgiers op 5 en 6 april 1945, het Luchtvaart- & oorlogsmuseum en Vuurtoren Eierland, een vuurtoren in het meest noordelijke plaatje van Texel, De Cocksdorp. Sinds 2009 is deze vuurtoren toegankelijk, alleen het lichthuis niet. In aankomsthaven ʻt Horntje zijn twee nationale wetenschappelijke instituten gevestigd: het NIOZ, het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee en het Instituut Alterra, het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek.

Opvallend in het schijnbaar kleine plaatsje Den Hoorn is dat het dertig inschrijvingen in het rijksmonumentenregister telt. Liefhebbers voor monumentale gebouwen hebben in Den Hoorn dus aardig wat te doen!

Na een prachtige dag in de omgeving van Den Hoorn overnacht u natuurlijk in Hotel B&B Loodsmans Welvaren in Texel!

Bekijk op Google maps