• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Vechtdalhuisje 16 HW273

Een heerlijk verblijf op twee kilometer afstand van het stadje Ommen en op één kilometer van het Ommerbosch. In de schitterende natuur van Ommen en omgeving kunt u wandelen en fietstochten maken. Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid om te kanovaren, maar ook een fluisterbootje huren behoort tot de mogelijkheden. Bovendien zijn er twee openbare zwembaden in Ommen. Een binnen- en een buitenbad. Beide slechts enkele kilometers (twee en vier) van het Vechtdalhuisje.

Dit schattige huisje staat op een kleinschalig en rustig bungalowpark; Juníperus. De woonkamer heeft een open keuken, er zijn twee slaapkamers met horren voor de ramen en er is een badkamer met douche. De keuken is voorzien van een gasfornuis, koelkast, combi-magnetron, vaatwasser, koffiezetapparaat en een waterkoker. De tv heeft de zenders NPO 1, 2 en 3, RTV Drente en RTV Oost. Er is chromecast aanwezig waarmee u eventueel uw eigen televisieabonnement kunt streamen. Er is ook een wasmachine aanwezig. De knusse woonkamer heeft openslaande deuren waardoor u naar de tuin met terras op het zuiden loopt. Bij mooi weer kunt u buiten barbecuen op de barbecook. Er is WiFi en als u dat wilt kunt u uw laptop ook bedraad aansluiten. De achtertuin is omheind en uw huisdieren (maximaal twee) zijn welkom!

Hier kunt u op adem komen en genieten van alles wat het Vechtdal biedt. Er staan drie fietsen tot uw beschikking (huurprijs 40,- per week per fiets) en twee electrische fietsen (huurprijs 70,- per week per fiets) in het schuurtje aan de carport. Als u uw eigen electrische fietsen meeneemt, kunt u die hier opladen. Er liggen hier prachtige routes door bossen en langs wateren. Op zeven kilometer ligt de zandverstuiving de sahara. Deze zandverstuiving heeft Baron van Pallandt omstreeks 1840 laten bebossen om verdere verstuiving te verminderen. Een mooie plaats om te picknicken als u onderweg bent op de fiets. Maar ook richting Dalfsen komt u langs mooie plekjes. U ziet ooievaars, u kunt de sluis bij Vilsteren nemen, allemaal bijzondere fietstochten zo vanuit het vechtdalhuisje te doen.

Ommen zelf is een gemoedelijk stadje aan de Vecht. In de zomer zijn er verschillende activiteiten met de Ommer Bissingh, een evenement dat elk jaar in juli en augustus plaatsvindt met (rommel)markten, kermis, en allerlei activiteiten. In 1985 is in Ommen het Nationaal Tinnen Figuren Museum gesticht. Na een verbouwing in 2006 wordt het museum tot een van mooiste tinnen figurenmusea ter wereld gerekend. In het museum worden kunst en historie verenigd. Bij landgoed het Laer ligt een hertenkamp met pauwen, herten en duiven. Dit is tijdens een wandeling door het bosrijke gebied daar, een leuke bestemming. Tevens ligt Ommen aan het Pieterpad.

Op 300 meter afstand van uw verblijf bevindt zich Wereldrestaurant de Lindenberg waar u uitstekend kunt eten. Ook in Ommen zijn er genoeg sfeervolle eetgelegenheden. Als u meer informatie over de omgeving van Ommen wilt klikt u hier!

Bekijk op Google maps