• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Kindvriendelijk vakantiewoning La Classe met honden HW1083

Voormalig gemeentehuis, school en woonhuis uit 1848 is verbouwd tot een vakantiewoning gelegen in Ternant in een schitterende omgeving in het uiterste zuidwesten van de Morvan, een groot nationaal park in de Niévre. .
Het huis is met veel zorg en liefde gerenoveerd en omgetoverd tot een gezellige comfortabele vakantiewoning met veel knusse hoekjes. Een ideale vakantieplek voor 2 tot 8 (+ 2 kleintjes) personen. Het huis is kindvriendelijk ingericht.
 
De woning
De schoolklas is veranderd in een gezellige woonkamer met open keuken. De keuken is voorzien van alle gemakken (fornuis, grote koelkast, afwasmachine, etc.). Verder vind je er de badkamer met douche, wastafel en wasmachine. Een overdekt terras maakt het geheel compleet. Een bijzonderheid zijn de ruime vensterbanken waarop je je kunt terugtrekken met een (digi)boek of je tablet. Uiteraard is er Wifi aanwezig.
 
Op de bovenverdieping bevinden zich 4 zeer ruime slaapkamers, 2 hallen, een badkamer en een toilet. Twee slaapkamers met een tweepersoonsbed en 2 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden. Iedere slaapkamer heeft zijn eigen kleur en inrichting. Voor de kleintjes zijn er twee kinderbedjes.
 
Een van de hallen op de bovenverdieping is ingericht met een leeshoek. Er zijn veel boeken voorhanden. Er is voldoende kinderspeelgoed en -meubilair aanwezig.
In de grote tuin bevinden zich een trampoline, een schommel en klimrek. Een picknicktafel en diverse makkelijke tuinstoelen en tafeltjes. Voor de kleintjes is er een opblaasbadje beschikbaar.
 
Omgeving
Ternant ligt in een schitterende omgeving in het uiterste zuidwesten van de Morvan, een groot nationaal park in de Niévre. De Niévre is één van de vier departementen in de Bourgogne. Het dorp heeft ongeveer 220 inwoners. De meeste mensen verdienen de kost met bosbouw of veeteelt. Overal kom je de prachtige Charolais runderen tegen. Kuddes van vredig grazende witte koeien.

De Morvan is natuurlijk niet voor niets een nationaal park. Er valt volop te genieten van natuurschoon. Wandelen, fietsen, kanovaren. Er zijn gigantisch veel mogelijkheden. Wij helpen onze gasten graag met het uitzoeken van uitstapjes. Ook is Ternant een goed startpunt om verschillende wijngebieden te bezoeken. In een straal van ongeveer 100 km liggen beroemde wijngebieden zoals de Côte d'Or (Bourgogne), Chablis, Mâcon en Beaujolais.
 
Voorzieningen
2 kinderbedjes en 2 kinderstoelen
Overdekt terras
Barbecue en skottelbraai
Gratis groente en fruit uit de moestuin
WiFi
Binnen- en buitenspeelgoed (trampoline , schommels e.d.)
Peuter- en kinderzwembad
Gezelschapspellen
Wasmachine en afwasmachine
Brood service
Toeristische informatie en adviezen
Unieke wijnroutes
Wandel- en fietsroutes
Table d’hôte, 2 keer per week verzorgen wij een heerlijke Franse maaltijd en serveren daarbij passende wijnen
Workshop glasmozaïek
 
Kinderen
Een van de hallen op de bovenverdieping is ingericht met een leeshoek. Er zijn veel boeken voorhanden. Er is voldoende kinderspeelgoed en -meubilair aanwezig.
In de grote tuin bevinden zich een trampoline, een schommel en klimrek. Een picknicktafel en diverse makkelijke tuinstoelen en tafeltjes. Voor de kleintjes is er een opblaasbadje beschikbaar.
 
Zwembaden
In Bourbon Lancy en in Luzy zijn buitenzwembaden. In Luzy is dat een verwarmd bad. In het zwembad van Bourbon is het water niet verwarmd, maar daar staat tegenover dat het een groter zwembad is met een leuk badje voor de kleintjes.

Diverti parc in Toulon-sur-Arroux (35 km)
In Toulon sur Arroux vind je het Diverti'Parc. Een klein paradijs voor grote en kleine kind
Het park heeft diverse luchtkussens, trampolines, spellen, allerlei soorten fietsen en dieren. Prima voor een middag plezier!

Le Robinson, attractiepark in Bourbon Lancy (20 km)

Le Robinson is een klein attractiepark geschikt voor kinderen tot 10 jaar. Het is een beetje ouderwets, ze hebben dan ook geen website. Maar je kan er een paar gezellige uren doorbrengen. Voor kleine kinderen is het een aanrader omdat het park rustig en gemoedelijk is.

Attractiepark Le Pal in Dompierre sur Besbre (45 km)

Een bezoek aan Le Pal is echt het aller-, allerleukste van de hele vakantie. En dat is geen wonder. Le Pal is een schitterend attractiepark waar bezoekers zich de hele dag geweldig kunnen amuseren. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden en ook veel volwassenen bezoeken het park voor een gezellig dagje uit. Echt een aanrader.
 
 

Bekijk op Google maps