• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

Camping Ascou la Forge op 1100 meter hoogte in de Franse Pyreneen HW1079

Midden in de bergen van de Franse Pyreneeën, tegen de grens van Spanje en Andorra, ligt deze gezellige familiecamping met ruime tent- en caravan-plaatsen, een comfortabel appartement en verder alle voorzieningen om uw vakantie tot een succes te maken.

Langs de camping stroomt een riviertje met poeltjes waarin de kinderen spelen en dammen bouwen. Aan het einde van de camping mondt deze uit in het stuwmeer van Goulours.
Ascou la Forge is de ideale vakantie stek voor natuurliefhebbers, rustzoekers en buitensporters.
In het hoogseizoen trekken wij veel gezinnen met oudere jeugd waarvan 80% Nederlands is.

De camping bevindt zich in het departement de Ariège op een hoogte van 1100 meter.
De Ariège is een nog ongerept gebied, met een rijke verscheidenheid aan planten en dieren. Rondom de camping zijn er volop wandelmogelijkheden. In onze campingbar vindt u uitgebreide informatie over o.a. planten, dieren, wandelroutes en bezienswaardigheden. Eventueel benodigde topografische kaarten zijn in de kampwinkel te verkrijgen. Wij geven graag advies over de wandelroutes, mountainbike routes en de diverse buitensporten.
Camping bestaat uit een open terrein omzoomd door bossen, bergen en weilanden. Door een ligging op 1100 meter hoogte en plaatsing op het zuiden, is het overdag aangenaam warm en zijn de avonden en nachten heerlijk koel. Het camping terrein heeft een open karakter met hier en daar een boom die half schaduw creëert, met langs de randen veel bomen. Er zijn ook een aantal totaal afgeschermde plaatsen die volledig autovrij zijn.
Gratis GPS-training: één avond per week wordt er een GPS-training gegeven, deelname is gratis. Als u gaat wandelen kunt u eventueel een gps huren.

Gezellige bar:

op de camping beschikken we over een gezellige bar met houtkachel waar u alle informatie vindt over wandeltochten, sport en toeristische informatie. Er is een bibliotheek en er liggen allerlei tijdschriften. Naast frisdrank, koffie of thee kunt u er ook terecht voor een goed glas wijn. In de bar kan op groot scherm belangrijke evenementen zoals WK en Tour de France worden gevolgd. Tevens worden regelmatig de foto's en video vertoond, van de belevenissen van de dag

Camping winkel:

in de winkel vindt u een ruime sortering aan producten met o.a. iedere dag vers brood, wijn van de streek, regionale producten, wandelkaarten, boeken en nog vele verschillende dingen.
Maaltijd avonden: op maandag organiseren wij een tappas avond, op woensdag een pizza avond en vrijdagavond een gezellige barbecue voorzien van verschillende salades, sausen en frieten.

Bereikbaarheid:
ondanks de ligging in de bergen is het terrein ook met een caravan uitstekend bereikbaar.
Thema avonden en excursies: regelmatig worden thema-avonden en excursies georganiseerd met als onder-werpen het Katharisme, paddestoelen, honingmakerij en de bergen in met de herder.

De camping en alle accommodaties zijn het gehele jaar open.
campingterrein met 50 staanplaatsen van minimaal 100 m²
Informatie over buitensport, toeristische bezienswaardigheden, excursies en wandeltochten
gezellige bar
kampwinkel met iedere dag vers brood
wasmachine en droger
uitgebreid buitensport programma
barbecue, pizza en tappas-avonden
karaoke en pubquiz avonden
telefoon en internet
tafeltennis, trampoline,volleybalveld, zandbak en speeltoestellen
alle faciliteiten ook beschikbaar in het laagseizoen
NIEUW: koelkast te huur
actuele openingstijden

Op de camping hebben wij geen mobilhomes, vaste caravans of een discotheek. In het voor- en najaar is iedereen vrij zijn tent of caravan neer te zetten waar zij willen. In het hoogseizoen onderscheiden we caravan- en tent plaatsen, zodat men vrij uitzicht houdt.
Mountain Sports buitensport activiteiten organiseert dagelijks verschillende uitdagende buitensport activiteiten. Zoals o.a. wildwater kanoen, rafting, canyoning, grottentochten, via-ferrata, rotsklimmen en mountainbiking.

Camping activiteiten:
Bijna dagelijks worden op en rond de camping sportieve activiteiten georganiseerd zoals droppings, adventure games, fietswedstrijden, kleine triatlons en volleybalwedstrijden. Hier kan iedereen gratis aan deelnemen. Tevens beschikken we over een grote kampvuur plaats, waar het vuur over het algemeen geen kans krijgt uit te gaan.
 
De camping ligt centraal tussen drie Cols, welke in 15 minuten per auto te bereiken zijn. Vanaf deze cols zijn er vele prachtige bergwandelingen mogelijk.

Col de Pailhères (2000m)
Goede uitvalsbasis voor bergwandelingen langs de vele hoge bergmeren zoals de etang de Rabassoles, etang Blue, etang Noir en lac de Laurenti. Dit gebied wordt vooral bewoond door gemzen, gieren en arenden. Kaarten: IGN kaart Top 25 - 2148 ET en IGN kaart Top 25 - 2248 ET, schaal 1:25.000 of Pyrénées carte no 8, schaal 1:50.000

Col de Pradel (1673m)
Deze Col is uniek vanwege zijn gevarieerde vegetatie. Een geschikte col voor korte rondwandelingen en genieten van het uitzicht, de rust en de natuur. Hiervandaan kan ook een tocht worden gemaakt naar Montaillou (het kettersdorp in de Pyreneeën, een boek wat ook in het Nederlands is uitgegeven) of een doorsteek naar Col de Chioula. Kaarten: IGN kaart Top 25 - 2148 ET, schaal 1:25.000 of Pyrénées carte no 8, schaal 1:50.000

Col de Chioula (1431m)
Vanuit hier heb je prachtig uitzicht over de hoge toppen van Andorra. Er zijn hier vele gemarkeerde wandeltochten uitgezet over makkelijk begaanbare paden. Tevens zijn de pistes goed toegankelijk met de mountainbike. Kaarten: IGN kaart Top 25 - 2148 ET, schaal 1:25.000 of Pyrénées carte no 8, schaal 1:50.000
 
Parc Reserve Nationale d'Orlu
Onze camping grenst nagenoeg aan het Parc Reserve Nationale d'Orlu, waar vele wandelingen mogelijk zijn, van één daagse tot vijfdaagse berghuttentochten. In dit gebied komt u regelmatig gemzen en bergmarmotten tegen. De hoogste top is Pic de Carlit 2921m

Fietsen en Mountain-biken:
Gelegen midden in de Pyreneeën op 1100 meter hoogte, tegen de grens van Andorra en Spanje. Het ligt centraal tussen drie Cols, Col de Pailheres, Col de Pradel en Col de Chioula. Je kunt er prachtig fietsen over kleine stille weggetjes en er zijn mooie rondtochten te maken in een prachtige natuur. Regelmatig komt de Tour de France over de Col de Pailheres en komt dan ook langs de camping, dit is één van de zwaardere bergetappes. Wil je het wat rustiger aan doen dan zijn er kleinere tochten te maken met minder steigingen zoals over het Plateau du Sault, dal van orlu en de route de Corniches. Op de camping beschikken over kaarten en route informatie.

Mountainbiken kan je direct vanaf de camping en op Plateau du Sault zijn er vele goed gemarkeerde paden door een afwisselend landschap. De mountainbike routes zijn er in allerlei gradaties en zijn uitgezet in rustige gebieden met af en toe een klein dorpje. Alle informatie over fietsmogelijkheden zijn aanwezig.
 
Rondom liggen een groot scala aan ski- en langlauf stations. Deze pagina geeft u een overzicht van alle wintersport mogelijkheden bij ons in de buurt. Ski en langlaufmaterialen zijn te huur in Ax-les-Thermes en op alle skistations. In Ax-les-Thermes vindt u vele restaurants, bars, een casino en een sauna.
 
Ski station Ascou-Pailheres familie skistation:
hoogte 1500 - 2000 m 10 minuten met de auto.
20 km aan pistes – 14 pistes,3 groen,4 blauw,5 rood en 2 zwart
5 skiliften
1 stoeltjeslift 3 plaatsen
10 sneeuwkanonnen Sneeuwspeelplek
Pistes voor sleeën

Station Ax Bonascre:
hoogte 1400 - 2400 m10 minuten met de auto. 80 km aan pistes – 7 groene, 8 blauwe, 10 rode en 6 zwarte. 2 telecabines (6 en 16 plaatsen) stoeltjes liften, 2 snelle liften met 6 plaatsen, 4 van 4 plaatsen, 1 x 3 plaatsen en 2 x 2 plaatsen skiliften Piste sleeën 150 sneeuwkanonnen label voor gehandicapten kinderopvang

Ski station Puymorens:
45 minuten met de autoSki station Pas de la Casa (Andorra) 45 minuten met de auto. Langlaufstation Du Chioula hoogte 1240 - 1640 m 60 km aan pistes – 2 groen, 2 blauw, 2 rood en 1 zwart 15 km pistes sneeuwschoenen Piste sleeën Speelterrein Kinderoppas.

Langlaufstation Plateau de Beille
10 minuten met de auto. hoogte 1800 - 2000 m met 70 km aan pistes – 1 groen, 4 blauw, 5 rood en 2 zwart 42 km met 6 pistes voor sneeuwschoenen 1 skilift voor langlaufen en 1 piste voor beginners skiën tot 12 jaar 1 piste voor slede honden pistes voor sleeën kinderopvang Tocht maken met sledehonden15 minuten met de auto vanaf de camping.Er zijn veel tourski mogelijkheden. Met sneeuwschoenen kunt u mooie bergwandeltochten maken.

Bekijk op Google maps