• Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

 • Vakantieverblijven
  waar uw hond ook
  welkom is.

< terug naar het overzicht

La Fosse Bleue Chambre d 'Hotes, Bed & breakfast HW1069

In de Franse Ardennen runnen wij sinds januari 2020 een Chambres d’Hôtes (b&b) in een 200 jaar oude woning. Wij zijn Peter en Majella en hebben in 2016 dit pand gekocht. Het ligt aan een doodlopende weg aan de rand van bossen en landerijen. In de afgelopen jaren hebben wij het huis helemaal gerenoveerd en omgetoverd naar een riant huis met vier gastenkamers.

Kamers.
Er zijn twee 2-persoonskamers en twee 4-persoonskamers, alle met eigen badkamer en mogelijkheid om koffie en thee maken. Wifi is overal beschikbaar.

Ons huis
Beneden is er een ruime zit- eetkamer met houtkachel; hier wordt het ontbijt geserveerd en kunt u, als u wenst, aanschuiven aan de table d’hôtes, een 4-gangenmenu met zoveel mogelijk producten uit onze eigen moestuin of van lokale leveranciers. Natuurlijk serveren we hierbij Franse wijn. U kunt hier zelf ook koffie, thee, bier, wijn of frisdrank nemen.

Op onze beide terrassen is het ook heerlijk toeven; één terras ligt in de zon, de andere in de schaduw.

Honden zijn zeker welkom indien deze zich sociaal gedragen met andere dieren. We hebben zelf 3 honden, 2 katten, schaapjes en kippen.

Voor jonge kinderen hebben wij eerlijk gezegd niet zo veel te bieden.

De Franse Ardennen
Op maar 3 uur rijden vanaf Breda of Eindhoven komt u in een heel andere omgeving. Hier vindt u een prachtige natuur, rust, geen massatoerisme en historische steden.

Vanuit La Fosse Bleue kunt u wandelingen maken door bossen en landerijen. Maar ook op 10 minuten rijden zijn er uitgestrekte bossen met wandel- en mountainbikeroutes. Advies en routekaarten zijn bij ons verkrijgbaar.

Op een korte afstand liggen de historische steden Charleville-Mezières (diverse musea en een prachtig plein met veel horeca), Sedan (grootste kasteel van Europa) en Reims (de kathedraal, veel winkels en de hoofdstad van de Champagnestreek)

Uw gastheer en gastvrouw Majella en Peter.
We zijn allebei werkzaam geweest in het onderwijs, Majella op een basisschool en Peter op een MTS. Toen onze kinderen ouder waren hebben we een ommezwaai gemaakt en zijn gaan varen. Eerst met een historische zeilklipper waarmee we met gasten door Zeeland voeren, later met een klein vrachtschip heen en weer naar Frankrijk. Door dat laatste werk zijn we verknocht geraakt aan Frankrijk en de Fransen. We willen u graag laten meegenieten van deze omgeving en onze b&b.

Voor een korte vakantie, een lang weekend of op doorreis is la Fosse Bleue een prachtige locatie.

Op onze site op Facebook en Instagram vindt u meer informatie.

Omgeving.
De Franse Ardennen staat voor uitgestrekte bossen en landerijen maar ook historische steden.
Als u komt om heerlijke wandelingen te maken, maar ook om musea, kastelen en steden te bezoeken zit u hier goed.
Charleville-Mezieres heeft een historisch centrum met het Place Ducalle waar een ruime keuze aan terrasjes en restaurants is. Bezoek ook het Musée Arthur Rimbaud en Musée de l 'Ardenne.
In Sedan staat het grootste kasteel van Europa.
Reims heeft z'n wereldberoemde kathedraal, historisch centrum met veel winkels en veel champagnehuizen.
Er zijn diverse oorlogsmusea, er is in beide oorlogen veel gevochten in deze streek.
 
Activiteiten.
Wandelen
Trek je wandelschoenen aan en ga een prachtige wandeling maken door een afwisselend landschap met uitgestrekte bossen, weilanden en boerderijen.
Er zijn routes direct vanaf ons huis, maar ook prachtige routes op 15 autominuten afstand. M.b.v. de routekaarten en
goed gemarkeerde paden loopt u makkelijk door het glooiende landschap. De routes zijn hier niet zo steil als in de Belgische Ardennen.
Onze B&B ligt aan de pelgrimsroute naar Santiago (Camino)
Wandelkaarten zijn aanwezig.
 
groeten,
Majella en Peter

Bekijk op Google maps